روزی روزگاری انقراض دایناسورها
فهرست این مقاله
871 واژه، 5 دقیقه زمان خواندن
روزی روزگاری در بهشت دایناسورها
انقراض دایناسورها میتونید تصور کنید؟ حدود 66 میلیون سال پیش، زمین برای دایناسورها مثل بهشتی بود که هر گوشهاش پر از غذا و منابع بود. این غولهای دوستداشتنی (البته برای خودشون، نه ما) تقریباً صاحب کل کره زمین بودن. ولی یه روز، همهچی تغییر کرد.
ورود نابهنگام یک شهابسنگ غولپیکر
یه شهابسنگ عظیم با قد و قوارهای شبیه یه شهر بزرگ (در حد 80 کیلومتر) تصمیم گرفت که مسیرش رو به سمت زمین تغییر بده. دایناسورها اما همچنان در خواب غفلت بودن و هیچی نمیدونستن. وقتی این شهابسنگ به زمین برخورد کرد، شدت برخوردش به اندازهای بود که تهش در ارتفاعی قرار گرفت که الان هواپیماها پرواز میکنن. این شهابسنگ در خلیج مکزیک یه حفرهای به جا گذاشت که قطرش 150 کیلومتر و عمقش 20 کیلومتره! باورتون میشه؟
لحظهی برخورد و آغاز فاجعه
وقتی این شهابسنگ زمین رو مورد عنایت قرار داد، دنیا در همان ثانیه اول بهم ریخت. مگا سونامیهایی بلند شدن که ارتفاعشون به 1.5 کیلومتر میرسید و ده ساعت تمام، خشکیهای اطراف رو زیر و رو کردن. ولی این فقط شروع ماجرا بود. انفجار ناشی از این برخورد، صد میلیون بار قویتر از قویترین بمب هستهایای بود که بشر تا حالا ساخته، یعنی بمب تزار روسیه.
زمین تبدیل به جهنم میشود
جنگلهایی که در شعاع هزار کیلومتری این برخورد قرار داشتن، بعد از اینکه آبها عقبنشینی کردن، دوچار آتشسوزی شدن. زلزلهای به قدرت 12 ریشتر هم در همین زمان رخ داد، بهقدری قوی که کوهها در جنوبیترین نقاط آرژانتین شروع به ریزش کردن. در شعاع 1500 کیلومتری، همه موجودات زنده و گیاهان نابود شدن و حتی اونهایی که دورتر بودن هم شانس زنده موندن نداشتن.
بارش مرگ و شروع انقراض دایناسورها
This page has been viewed 0 times.
شهابسنگ بعد از برخورد، به هزاران قطعه تبدیل شد و این قطعات مثل بمبهای آتشین از آسمون به زمین برگشتن. تقریباً نصف زمین در این آتشسوزیها به جهنم تبدیل شد. دایناسورها که قبلاً خیلیاشون نابود شده بودن، اون تعداد کمی هم که زنده مونده بودن، بعد از این آتشسوزیها و حرارت شدید، دیگه شانسی برای ادامه حیات نداشتن.
غروب دایناسورها و طلوع دوره جدید
وقتی که خورشید دوباره بعد از یک سال پنهان بودن ظاهر شد، زمین رو دیگه نمیشد شناخت. جنگلهای سبز به بیابونهای براهوت تبدیل شده بودن و از دایناسورها هم دیگه خبری نبود. بعد از چند هزار سال، اولین گیاهان جدید، مثل سرخسها، شروع به رشد کردن و زندگی کمکم به زمین برگشت.
معمای بقا بعد از انقراض دایناسورها
با وجود اینهمه ویرانی، یه تعداد کمی از موجودات زنده، از جمله لاکپشتها و کروکدیلها، تونستن از این فاجعه جان سالم به در ببرن. اما این سوال برای دانشمندان باقی موند که چطور ممکنه در چنین شرایطی، این حیوانات زنده بمونن؟
بازگشت آرام زندگی
بعد از انقراض دایناسورها و چند صد هزار سال، گیاهان بهتری روی زمین رشد کردن و حیوانات کوچکی که زنده مونده بودن، کمکم بزرگتر شدن. حیواناتی که حدود 600 گرم وزن داشتن، بعد از هفتصد هزار سال به وزن 5 کیلوگرم رسیدن و این سرعت تکامل، حتی دانشمندان رو هم متعجب کرده.
نتیجهگیری انقراض دایناسورها
در نهایت، اوضاع اقیانوسها هم بعد از سه میلیون سال به حالت عادی برگشت. دایناسورها از بین رفتن ولی زندگی همچنان ادامه پیدا کرد و زمین دوباره سبز شد. شاید دیگه خبری از اون غولهای عظیمالجثه نباشه، ولی همچنان قصههای اونا و اون شهابسنگ غولپیکر، یادآور تغییرات بزرگ و غیرقابلپیشبینی در تاریخ این کرهی خاکیه.
منابع:
آیا همه دایناسورها در اثر برخورد شهابسنگ از بین رفتند؟
خیر، در زمان برخورد، بسیاری از دایناسورها قبلاً به دلایل دیگری مانند تغییرات اقلیمی منقرض شده بودند. اما برخورد شهابسنگ عامل نهایی برای نابودی کامل آنها شد.
چرا برخی از حیوانات از این فاجعه جان سالم به در بردند؟
دانشمندان هنوز به طور کامل علت این موضوع را درک نکردهاند، اما احتمالاً این حیوانات توانستهاند با شرایط سختتر، مانند کمبود غذا و تغییرات شدید آب و هوایی، سازگار شوند.
آیا برخورد شهابسنگ باعث آغاز دورهای جدید شد؟
بله، این برخورد باعث پایان دوره مزوزوئیک و آغاز دورهای جدید به نام سنوزوئیک شد که در آن پستانداران فرگشت میکنند
دیدگاهتان را بنویسید